ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

hygiene

Γεννήθηκα στη Σταυρούπολη της Ρωσίας και το 1999 ήρθα στην Ελλάδα, έχοντας στο μυαλό όσα είχα ακούσει για την ομορφιά αυτής της χώρας. Με γοήτευσε αρκετά και θέλησα να μείνω. Για να εξασφαλίσω τα προς το ζην ασχολήθηκα με την αισθητική των άκρων, ξεκινώντας να εργάζομαι στο μανικιούρ/ πεντικιούρ το 2006.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου βρέθηκα αντιμέτωπη με πελάτες που είχαν πιο ιδιαίτερες ανάγκες για περιποίηση των άκρων τους. Προς απογοήτευσή μου, ήμουν ανειδίκευτη για να προσφέρω την απαραίτητη βοήθεια. Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσα να προσφέρω κάτι περισσότερο. Ψάχνοντας λοιπόν, έμαθα για την ύπαρξη του επαγγέλματος  του ποδολόγου, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις πιο δύσκολες περιπτώσεις περιποίησης σε σχέση με το απλό μανικιούρ/πεντικιούρ. Έτσι, γράφτηκα στην αντίστοιχη σχολή.

Μέσα από τη διδασκαλία, την πορεία των μαθημάτων και την πρακτική μου κατάλαβα ότι είχα κάνει τη σωστή επιλογή. Η αίσθηση που αποκομίζω όταν βλέπω τη βελτίωση του πάσχοντος και την απαλλαγή του από τον πόνο ή από το αίσθημα ντροπής που μπορεί να τον συνοδεύει  για την εικόνα της πληγείσας περιοχής, είναι για μένα ασύγκριτη. Μέσω των γνώσεων που έχω αποκομίσει, μπορώ να διαχειριστώ τον ασθενή και στο ψυχολογικό επίπεδο, εξηγώντας του τι δε πρέπει να τον φοβίζει ή να τον αγχώνει. Αυτό είναι κάτι που το κερδίζω μέσα στη καθημερινή μου τριβή με ασθενείς.

Επιπλέον είμαι σε θέση να αντιμετωπίσω και πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις (γονείς που ανησυχούν για το παιδί τους και θέλουν να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της θεραπείας, κάτι που δυσχεραίνει την εργασία μου).

Ο στόχος μου ως επαγγελματίας ποδολόγος είναι να καταφέρνω να θεραπεύω αποτελεσματικά τόσο τις παθήσεις των νυχιών όσο τις παθήσεις των ποδιών συνολικά.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ

Α. Αναγνώριση Πιστοποιημένου Ποδολογικού κέντρουhygiene

Ένα επίσημο πιστοποιημένο ποδολογικό κέντρο διέπεται από ορισμένους κανόνες λειτουργίας.

Το Ποδολογικό μας Κέντρο πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του:

 • Πτυχίο Ποδολόγου από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας
 • Πιστοποίηση Ποδολόγου από το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας
 • Νομιμότητα λειτουργίας Εργαστηρίου Ποδολογίας από το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας
 • Συμμετοχή στα ετήσια συνέδρια του κλάδου με Πιστοποιητικά συμμετοχής

Β. Λειτουργία Ποδολογικού Κέντρου – Εξοπλισμός

Το επάγγελμα του ποδολόγου ανήκει στον κλάδο των παραϊατρικών επαγγελμάτων και το εκάστοτε ποδολογικό κέντρο οφείλει να ακολουθεί όλους τους κανόνες ιατρικής υγιεινής,  διαθέτοντας πιστοποιημένο εξοπλισμό που διαθέτει.

Εκτός από την επιτυχημένη περιποίηση των άνω και κάτω άκρων, στόχος μας είναι επίσης η προφύλαξη της υγείας των ασθενών μας. Γι’αυτό φροντίζουμε να αποκλείουμε την πιθανότητα προσβολής τους από μικροοργανισμούς που μολύνουν την επιφάνεια του χώρου, τα εργαλεία και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούμε με αποστείρωση και απολύμανση του τεχνικού εξοπλισμού και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται καθώς και με την ασφαλή φύλαξη των αναλώσιμων υλικών. Η απολύμανση με χημικούς χειρισμούς, όπως επίσης η αποστείρωση με τεχνικά μέσα, βοηθούν τον ποδολόγο τόσο να κάνει την περιποίηση σωστά όσο να προστατέψει τον ασθενή από κάθε πιθανή επιμόλυνση. Ο καλός αερισμός του χώρου επιβάλλεται επίσης μαζί με την προσωπική, ατομική καθαριότητα.

Στο Ποδολογικό μας Κέντρο έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα να εξασφαλίσουμε την παραπάνω συνθήκη.

 • Όλα τα χημικά και αντισηπτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι πιστοποιημένα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ε. Ε.
 • Διαθέτουμε σύγχρονο κλίβανο αποστείρωσης, σύγχρονο απολυμαντήρα, όπως επίσης ειδικό συρτάρι συντήρησης/ φύλαξης εργαλείων με λαμπτήρες UV.

Επιπλέον, για την θεραπεία των νυχιών και των παθήσεων των ποδιών χρησιμοποιούμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό:

 • σύγχρονη ηλεκτρικά ανακλινόμενη ποδολογική καρέκλα
 • επαγγελματικό τροχό ψεκασμού
 • επαγγελματικό, φωτιζόμενο μεγεθυντικό φακό
 • διαμαντένιες φρέζες και εργαλεία από ιατρικό ατσάλι
 • διαβητολογικά εργαλεία
 • soft laser

Καθώς επίσης αναλώσιμα προϊόντα όπως νάρθηκες, επιθέματα σιλικόνης, αιμοστατικό, ξυλοκαΐνη, πρόπολη, γάζες, επιδέσμους, επιθέματα βαζελινούχων γαζών κ.ά.