Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θέμα υγείας, είτε περισσότερο είτε λιγότερο σοβαρό, η επιλογή του ειδικού που θα κληθεί να μας βοηθήσει είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Για να είμαστε σίγουροι πως απευθυνόμαστε στον κατάλληλο επαγγελματία, καλό είναι αυτός να συγκεντρώνει κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα όταν κάποιος πάσχει από ένα πρόβλημα στα πόδια ή τα νύχια του είναι σημαντικό να είναι σίγουρος για τον επαγγελματισμό του ποδολόγου του.

Τι πρέπει να προσέχετε, λοιπόν, στην αναζήτηση του κατάλληλου ποδολόγου;

1. Το πρώτο και κυριότερο κριτήριο το οποίο πρέπει να έχει ο ποδολόγος που θα εμπιστευθείτε είναι η επαγγελματική κατάρτιση. Ειδικά στο χώρο της ποδολογίας, υπάρχουν αρκετοί που εξασκούν το επάγγελμα, χωρίς όμως να έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που εγγυόνται τον επαγγελματισμό τους. Γι” αυτό, προσέξτε το Ποδολογικό κέντρο στο οποίο θα απευθυνθείτε να είναι αναγνωρισμένο από την Ακαδημία Ποδολόγων αλλά και πιστοποιημένο από το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδος. Έτσι, θα είστε σίγουροι πως ο ποδολόγος σας είναι σωστός επαγγελματίας και πως διαθέτει την τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να θεραπεύσει την πάθησή σας.

2. Φροντίστε να μάθετε αν ο ποδολόγος που θα επιλέξετε έχει εμπειρία. Η πολυετής εμπειρία είναι σημαντική, καθώς σημαίνει πως έχει αντιμετωπίσει διάφορα και δύσκολα περιστατικά. Άρα είναι πιο πιθανό να μπορέσει να δώσει την κατάλληλη λύση στο δικό σας πρόβλημα. Επομένως, προτού κλείσετε ραντεβού, διαβάστε σχόλια από προηγούμενους πελάτες του ποδολόγου, για να δείτε εάν μπόρεσε τελικά να τους βοηθήσει.

3. Σημαντικό κριτήριο, επίσης, για να επιλέξετε τον κατάλληλο ποδολόγο, είναι να σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν χρειάζεται μόνο να ξέρει καλά τη δουλειά του, αλλά να σας κάνει να νιώθετε άνετα, έτσι ώστε να μπορείτε να του μιλήσετε πιο εύκολα για τα συμπτώματα, αλλά και για οτιδήποτε μπορεί να σας προβληματίζει σχετικά με την πάθηση των νυχιών ή των ποδιών σας. Άλλωστε, για να μπορέσετε να “συνεργαστείτε” ομαλά με τον ποδολόγο σας, πρέπει να νιώσετε πως υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ σας.

4. Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης ο τρόπος που θα προσεγγίσει την πάθησή σας. Εάν, λοιπόν, δείτε πως ο επαγγελματίας που έχετε απέναντί σας, σας εξηγεί αναλυτικά τι προκάλεσε το πρόβλημα, σας συμβουλεύσει όχι μόνο για το πώς θα αντιμετωπίσετε την πάθηση αλλά και πώς θα την προλάβετε στο μέλλον, τότε σίγουρα είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τη δουλειά του και την κάνει καλά. Παρατηρήστε ακόμα εάν είναι ενημερωμένος σχετικά με τις εξελίξεις της ποδολογίας, καθώς αυτό δείχνει πως ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δουλειά του – άρα ότι θα σας προσέξει ιδιαίτερα, χωρίς να σας αντιμετωπίζει σαν έναν ακόμα πελάτη.

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε τον ποδολόγο σας, προκειμένου να βρείτε έναν επαγγελματία τον οποίον θα μπορείτε να εμπιστευθείτε χωρίς δισταγμό, όταν αντιμετωπίζεται κάποια πάθηση στα άκρα ή στα νύχια σας.