Οι παθήσεις στο πόδι του αθλητή δεν αφορούν μόνο τους αθλητές. Το πόδι του αθλητή είναι μια μυκητίαση που συνήθως παρουσιάζεται στις μεσοδακτύλιες πτυχές των δαχτύλων, δηλαδή ανάμεσα από τα δάχτυλα. Η ονομασία της πάθησης αυτής των ποδιών οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάστηκε σε αθλητές που περπατούσαν ξυπόλητοι στα αποδυτήρια – εξού και η ονομασία «αθλητικό πόδι». Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής στο πόδι είναι έντονος κνησμός και δυσοσμία.

Αίτια εμφάνισης της πάθησης

  • Υπερβολική εφίδρωση
  • Υγρό περιβάλλον
  • Ακατάλληλα υποδήματα

Συμπτώματα που παρουσιάζονται από το πόδι του αθλητή:

Ξηροδερμία, κνησμός, απολέπιση, φλεγμονή και φλύκταινες. Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της μυκητίασης και σε άλλα σημεία του σώματος, αν ξυστούμε με μολυσμένα χέρια.

Αντιμετώπιση: Στο Ποδολογικό μας Κέντρο, χρησιμοποιώντας ειδικά τεχνικά μέσα (τροχός, φρέζες) και απολυμαντικά σκευάσματα, αφαιρούμε τις φλύκταινες, ενώ στη συνέχεια προχωράμε σε απολέπιση της πληγείσας περιοχής. Προτείνουμε, επίσης,  αντιμυκητιακή πούδρα (ταλκ) και αντιμυκητιακό σπρέι για τα παπούτσια. Έτσι, καταφέρνουμε να θεραπεύσουμε πλήρως το πόδι του  αθλητή, με αποτελεσματικότητα.

Συμβουλή για υγιή πόδια: Πλένουμε τακτικά και καλά τα πόδια μας, τα σκουπίζουμε με προσοχή για να φύγει η υγρασία –κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα- και βάζουμε λίγο ταλκ πριν φορέσουμε τις κάλτσες. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε την εφίδρωση των ποδιών, την κακοσμία, αλλά και τους μύκητες, αλλά και παθήσεις όπως το πόδι του αθλητή.